Figen Yüksekdağ, Kobani Davası’nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 6- 8 Ekim 2014 tarihlerinde meydana gelen Kobani olaylarına ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra; HDP eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ‘ın da aralarında bulunduğu 108 sanık hakkında çeşitli suçlardan 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 19 bin 680 yıl hapis cezası istendi.

YÜKSEKDAĞ’A ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN 30 YIL HAPİS

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında “Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken ceza 19 yıla düşürüldü. Yüksekdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Yüksekdağ, “Tahrik” suçunu basın yoluyla işlediği gerekçesiyle 4 yıl 6 ay, “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılma” sebebiyle 2 yıl ve “Terör örgütü propagandası”ndan da 1 yıl 6 ay ceza aldı.

Figen Yüksekdağ’a Mehmet Tunç’un cenazesinde yaptığı bir başka konuşma sebebiyle 1 yıl 6 ay, seçim yasaklarına aykırı hareket etmekten 3 ay ceza verilirken, Van’da yaptığı bir konuşmadan dolayı da 1 yıl 6 ay ceza verildi. Böylece Yüksekdağ, toplam 30 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x